2014年12月9日 星期二

垂盆草除左做護膚之外,仲有什麼功效?



Clean Skincare tips

前幾個post我地有講過關於我地用緊既品牌歷史,而我地其中一個主要面部護理有用上垂盆草成份.垂盆草係一種具有特效補濕成份,促進各類型肌膚健康,鎮定過敏性肌膚,為油性到乾性肌膚恢復正常,而且具有強效癒合的植物,幾個世紀以來一直被草藥專家們用來醫治各種皮膚症狀.但係除左做護膚之外,垂盆草仲有什麼功效?等我地同大家分享下啦!

我地用垂盆草做面部護理既功效有:補濕,潔淨,抗氧化,改善暗啞膚色,等等...而垂盆草既英文學名係Sedum sarmentosum生長係山坡或石縫之間,零下25度唔會凍死,一個月唔灑水亦唔會凋謝,對環境適應能力非常高,另外對害蟲病毒有非常強既抵抗力!

試驗證明,垂盆草轉為1:50濃度以上既液體,對金黃色葡萄球菌、白色葡萄球菌,大腸桿菌、傷寒桿菌、綠膿桿菌、甲型鏈球菌、乙型鏈球菌、白色念珠菌、福氏痢疾桿菌等均有一定作用.

另外對慢性炎性疾病包括慢性病毒性肝炎亦有好既治療效果,試驗証明以200個病例,兩周內恢復正常者有167例,占82%

除左以上功效其實仲有消毒,舒緩燒傷皮膚,舒緩敏感,等等...所以咁好既天然成份,我地Clean Skincare一定會用來為顧客們做護理啦!

其實除左垂盆草,我地個護理仲包含左其他有機天然蔬果成份,而全部都有証明係真正有機成份,如果對我地個有機護理有興趣或疑問,歡迎隨時用以下既方式同我地聯絡!