2015年2月2日 星期一

激光療程除左可以幫我地去斑之外,仲可以為我地皮膚帶來乜野好處呢?

CLEAN SKINCARE Tips:激光療程除左可以幫我地去斑之外,仲可以為我地皮膚帶來乜野好處呢?

我地之前有唔少既帖都係講關於激光去斑,但其實激光療程除左可以幫我地去斑之外,仲可以為我地皮膚帶來乜野好處呢?從今篇起我地會為大家一一解釋!

有時係網上或FB見到相中有D人既皮膚好光滑,好細緻,好似冇毛孔咁,就好似BB仔D皮膚咁嫩滑一樣,之後就會有人諗:係咪執過d相黎呀?!點解個個睇落個樣都咁細個咁後生既?!大家都係20至30歲,而我D皮膚睇落好似好老化同埋好似好粗糙咁既?!又或者會諗:成40幾50歲仲咁靚keep得咁好既?!點解會無皺紋?係咪整過容黎呀?

其實唔洗執相或整容都真係可以擁有嫩滑細緻既皮膚,而方法就係利用激光療 程既另一種主要功能!

首先了解一下點解皮膚會變得老化粗糙又有紋呢:

出現皮膚老化粗糙或細紋,原因係皮膚彈力纖維失去功能,令皮膚鬆弛,下垂,部份位置凹陷等等..內在原因有:年齡遞增,飲食習慣,睡眠習慣等等..外在原因有:吸煙,紫外線,自由基等等..

而激光療程利用熱能刺激皮膚深層既膠原蛋白纖維,令到膠原蛋白持續地增生,皮膚表層慢慢會回復彈性,細紋慢慢消失,而粗糙既皮膚亦因為膠原蛋白持續地增生既關係,令到密度提高,皮膚變得細緻和嫩滑,就好似BB仔既皮膚一樣.

所以透過激光治療,我地個個既皮膚都可以變得健康又嫩滑!個樣睇落細個又後生啦!