2015年2月5日 星期四

美白三步曲

我地大家都好想擁有又白又滑既肌膚,因為無瑕既肌膚睇起黎會健康D年輕D人都靚D啦! 

但係日常既飲食習慣,生活習慣,紫外光,壓力及荷爾蒙等因素,都會令皮膚變得不再亮白而且睇起黎黯啞乾燥.如果想回復又白又滑既皮膚,咁就要一齊進行以下美白三步曲,實行內外夾攻啦! 

  1. 飲食注意:多攝取含豐富維他命C嘅食物, 例如蘋果、蕃茄、士多啤梨、奇異果、橙等等,維他命C能夠中斷黑色素形成,加快皮膚的還原變白.另外薏仁,杏仁,豆漿是美白肌膚的天然食品,多飲用綠茶和檸檬水,除美白仲可以為肌膚,身體排毒及延緩衰老. 
  2. 搽美白產品注意:美白產品成份比較複雜及具有刺激性 ,一般人難以知道那一種成份適合或不適合自己,使用上亦有不同要注意既地方,最好不要在日間塗抹,因為感光性既美白產品會令皮膚容易吸收更多的紫外光使皮膚變黑,安全D就係晚間使用啦. 
  3. 面部治療: Laser Facial係一款有效既美白皮膚治療, 釋放激光於皮膚底下真皮層可以破壞黑色素細胞,有效改善皮膚大部份色素問題,達到美白嫩膚既效果. 

要擁有健康白滑既肌膚除左要內外夾攻,仲要有充足既睡眠,適當地舒緩生活壓力.大家都可以讓皮膚變得白滑有光澤啦!