2015年11月11日 星期三

激光護理真係可以收到毛孔?

CLEAN SKINCARE小知識:激光護理真係可以收到毛孔?

有做過激光護理既朋友可能都聽過「碳粉激光」,但未做過既朋友可能會懷疑:真係可以收到毛孔?能清潔毛孔內既油脂?仲可以嫩膚?等等既問題,但小編我可以確實告訴您「是真的可以」,以下我就會分享小小心得和解說有關「碳粉激光」既原理:

毛孔點解越來越大?

形成毛孔大既原因係因為皮膚分泌過多既油脂令毛孔堵塞,跟住就會形成黑頭粉刺,日子耐左毛孔就會被黑頭粉刺撐大,如果仲要常用手去擠,毛孔就會變得更大,最後仲有機會變成暗瘡添.

「碳粉激光」既原理:

早在2004及 2005年國際雷射醫學研討會上就發表左相關臨床文獻報告說道:「碳粉激光」能有效收細毛孔和有嫩膚既功效.

做碳粉激光護理既過程中會先將天然碳粉搽上面,令碳粉能進入毛孔並吸收油脂,再利用碳粉和激光接觸時所產生既能量將皮脂腺收縮,而呢種能量能有效清除堵塞毛孔既油脂污穢,減少油光並除去老化角質,另外碳粉既色素會加倍吸收激光中既能量來刺激骨膠原增生,達到收細毛孔和嫩膚既功效. 

「碳粉激光」適合皮膚類型:
  • 暗瘡,黑頭,粉刺,油脂分泌過盛型皮膚
  • 毛孔粗大,皮膚粗糙型膚質
  • 毛孔擴張 ,鬆弛,暗黃型皮膚
「碳粉激光」特點:
  1. 過程安全,不損真皮.
  2. 完成程序後可即時化妝,不影響正常生活.
  3. 一般而言,需 4到 6次療程可以看到毛孔縮小及明顯既嫩膚效果,每次療程間隔約 3星期,通常約有 80%至90%既人仕可以在前 2次療程就見到明顯療效.
如果大家想免費做一次皮膚分析了解下自己既皮膚類型同狀況,歡迎用以下方式聯絡我們哦,另外我地中心亦為第一次光臨既顧客提供一次半價試做不同種類既護膚療程,可在旁邊既連結登記哦:http://www.cleanskincare.com.hk/zh/trial.html